A gluténmentes liszt előnyeinek megismerése

Gluténmentes liszt
Gluténmentes liszt

Gluténérzékenyek számára nagyon fontos megtalálni azokat az alapanyagokat, amelyeket nyugodtan fogyaszthatnak. A fehérliszt helyett át kell térni alternatív megoldásokra. Ilyen a kókuszliszt, amit a friss kókusz húsából, szárítás után, finomra őrölnek. Az állaga nagyon hasonlít a fehérlisztéhez, de teljes mértékben laktóz- és gluténmentes. A szénhidráttartalma alacsony, főleg kenyerek és sütemények elkészítéséhez használják. A gluténmentes liszt magas rosttartalommal rendelkezik, így elősegíti a jóllakottság érzetét. Segíti az emésztési folyamatokat. Szószok sűrítésére is alkalmas. Van, aki vízben elkeveri és úgy issza meg, mint egy rosttartamú italt. Tejes gyümölcsös turmixokhoz is bátran lehet adni egy kanál kókuszlisztet. Palacsintákat is készíthetünk belőle. Rövidebb ideig kell sütni, mint a búzalisztből készült ételeket, süteményeket. A kókuszliszt morzsálóbbá teszi az édességeket. Azok számára is fogyasztható, akik allergiával küszködnek. A gluténmentes liszteknek többnyire nincs semmilyen íze, de ezzel szemben, a kókuszliszt egy kellemes aromával rendelkezik.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.