Az egyéni vállalkozó könyvelés egyszerű formája

Könyvelés online

Hogyha nem rendelkezünk elegendő tőkével ahhoz, hogy egy boltot nyissunk, akkor másban kell gondolkodnunk, viszont így is megvan a lehetőség arra, hogy valamilyen terméket forgalmazzunk, például táplálék-kiegészítőket.

Nagyon népszerűek manapság, és jó piacuk van, ennek hála, gyorsan megtérülhet a befektetésünk, persze, ez csak egy példa, ami kapcsán felmerül az egyéni vállalkozó könyvelés. Kifejezetten előnyös emellett dönteni, mert így választhatóvá válik a kisadózó forma. Így havonta ugyanazt a bizonyos összeget kell befizetnünk. Ráadásul egy EV pár perc alatt létrehozható, és nem kell az ügyvédi költségekkel foglalkoznunk.

Mindezek felett jár az állami támogatás is, hogyha ezt a vállalkozási formát választjuk. Azonban azzal számolnunk kell az egyéni vállalkozó könyvelés esetén, hogy a kezdetekben még alacsony a nyereség, így ha fix összeget kell befizetnünk havonta, akkor ezzel kapcsolatban még akadhatnak problémák a bevétel miatt. Viszont ahogy egyre jobban fog népszerűsödni az általunk forgalmazott termék, annál nagyobb bevételekre számíthatunk, és ekkor fog megmutatkozni az EV igazi előnye.

Az egyéni vállalkozó könyvelés minden tekintetben jó választás az ilyen esetekben, hiszen kevesebb adminisztrációval kell számolnunk még az üzemanyagköltségek esetében is, ami egy kft-nél nem lehetséges, hiszen ott havonta több mint 500 km-t kell megtenni, így ezt másképp kell elköltségelni. Az egyéni vállalkozó könyvelés esetében ezzel nem kell törődni, hogyha a kisadózó formát választjuk a már említett fix havi költségekkel.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük