Információt tartalmaznak a homeopátiás szerek

Homeopátiás szerek
Homeopátiás szerek

A homeopátia a XVIII században született Németországban. Tény, hogy akkoriban még közel sem volt ennyiféle gyógyszer, mint napjainkban. A feltaláló vegyész abból a megfigyelésből indult ki, hogy némely szerek ugyanazt a tünetet produkálják, mint némely betegségek, így született meg a homeopátiás szerek elmélete, majd gyakorlata.

Azóta világszerte elterjedt ez a gyógyítási módszer, noha sokan vitatják eredményességet. Ugyanígy sokan kedvelik is, hiszen csak a hatóanyag információja kerül a szervezetbe, ezt arra késztetve, hogy maga dolgozzon a problémán.

A nagy gyógyszergyártók az utóbbi években, elsősorban a tengeren túlon hadjáratot indítottak ezen szerek ellen. Európában egyelőre nincs gond, de kérdés, hogy meddig. Mindenesetre ez az akció nem a homeopátiás szerek kis hatékonysága miatt van, inkább azért, mert egyre több ember használja őket.

Elsősorban mert nincs mellékhatásuk. Amikor tudjuk, hogy a gyógyszerek mellékhatásaiba legalább ugyanannyian, ha nem többen halnak meg, mint a betegségekben, akkor nem kérdés, mi a gond a homeopátiás szerek forgalmazása körül. 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük