Kiváló bőrápoló az argánolaj

Az argánfa leveleit a kecskék is kedvelik
Az argánfa leveleit a kecskék is kedvelik

A természetes anyagok használata előnyös az egész emberi testre. Akár külsőleg, kozmetikumként, akár belsőleg, tiszta élelmiszerként fogyasztjuk, illetve használjuk, minden esetben hozzásegítenek a természetes egyensúly visszaállításához, jobb esetben megtartásához.

Elsőnek az olívaolaj vált népszerűvé. Akár külső, akár belső használatra alkalmas. Napjainkban egyre népszerűbb az argánolaj, amelyet elsősorban kozmetikai célra ajánlanak amelyet elsősorban. A bőrre nagyon jó hatással van, általában érett és problémás bőrtípusokra ajánlják.

Összetevőinek néhány elemét ismerik, de hatékonysága természetes alapanyagainak bonyolult kötéseiben rejlik. Az argánfa, amelynek terméséből az argánolaj származik, Marokkóban honos. Életkora akár kétszáz év is lehet.

Első terméseit csak harminc éves kora után hozza. Éppen ezért nevezik Marokkó aranyának. Számos kozmetikum alapanyagát képezi az argánolaj, de tiszta állapotban is használják. Ezek a termékek mind népszerűbbek, hiszen egyre többekben tudatosul, hogy használatukkal sokkal kellemesebbé válik a közérzetük. 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.