Taposógép vagy lépcsőzőgép?

A taposógép hasonló a lépcsőzőgéphez
A taposógép hasonló a lépcsőzőgéphez

Ma már nagyon sok webáruházban kínálnak otthoni használatra kondigépeket, amelyeket természetesen egyszerűen meg lehet rendelni. A www.fittsport.hu webshopban is rengeteg típusú és márkájú gép között lehet választani, azonban azt tudni kell, hogy sok hasonló szerkezet van, amelyeket könnyű összetéveszteni, például a taposógép is ilyen.

De hogyan lehet két szerkezetet összetéveszteni? Erre a kérdésre a válasz egyszerű, a köznyelvben leginkább a lépcsőzőgép elterjedtebb, és mivel a két berendezés kifejezetten egyforma, ezért mind a kettőt egyformán nevezik. A taposógép tulajdonképpen a lépések utánzására készteti használóját, azonban ezeket sokkal kisebb mértékben kell végrehajtani, így lesz taposás.

A lépcsőzőgép használatakor a lábakat magasabbra kell emelni, ezzel a far és a comb izmai hatékonyan fejleszthetőek. A lépcsőző szerkezet kissé nagyobb, azonban ránézésre nem lehetne megkülönböztetni a kettőt. A taposógép és a lépcsőzőgép közötti különbséget, ha ránézésre nem is, de használat során biztosan bárki megállapíthatja.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.