A Feng Shui útmutatása a mindennapokhoz

Feng Shui
Feng Shui

Ki ne szeretne csobbanni egyet a soha el nem múló energia tavában? A mai modern társadalom diktálta őrült iramban bizony mindnyájunkra ráfér egy kis energetizálás, a tendencia pedig azt mutatja, egyre többen –felismerve magukban az igényt- fordulnak az ősi kultúrák bölcsességei felé némi útmutatásért. A jóga ezer fajtája mellett a Feng Shui nyújt segítséget azoknak, akik a balansz megteremtésére vágynak az életükben. Manapság sokan azonosítják a Feng Shuit a lakberendezéssel, ami bár, töredékében igaz, mégsem ábrázolja a szóban forgó életvitel és gyakorlat valódi lényegét. A Feng Shui négyezer éves hagyománya Kínából származik.

Az ősi kínaiak hittek abban, hogy az ember tudatosan kiaknázhatja a természet soha meg nem szűnő energiahullámát, ha hagyja, hogy ez a bizonyos energialöket zavartalanul át- meg átjárja a közvetlen környezetét. A Feng Shui a kézzel fogható megnyilvánulása ennek az életszemléletnek. Mi pedig megpróbáltuk pontokba szedni azokat a lépéseket, amelyeket betartva több energiát vonzhatunk be az életünkbe, ha tudatosan élünk a Feng Shuival. Nos, az első és talán a legnehezebb lépés a felesleges tárgyaktól való megszabadulás, hiszen azok akadályozzák az energia, vagyis a csí, áramlását. Ha most arra gondol, hogy „márpedig nekem nincsenek fölösleges, felhalmozott cuccaim”, engedje meg, hogy rávilágítsunk: téved.

Tegyen egy próbát! Járjon nyitott szemmel a lakásában! Figyelje meg az Önt körülvevő tárgyakat, eszközöket és berendezéseket, nyissa ki a ruhásszekrényét, az ágy alatti tárolót. Garantáljuk, fog olyan dologgal találkozni, amit már minimum egy éve nem használt/nem viselt! Az ilyen cuccoknak csak egy dolgot tartogathat a jövő: ki velük! Adományozza vagy ajándékozza el, esetleg dobja ki, amire nincs szüksége! Ez a feladat, noha elsőre roppant kellemetlen és fájó, a végeredményében roppant komfortos érzéssel ajándékozza meg az embert. Második lépésként hagyjuk, hogy a fény és a levegő átjárja a belső tereket! A nyílászárókat ne takarjuk el feleslegesen nagyobb elemekkel –mint például a cserepes növények-, a függönyöket, ha túl sötétek, cseréljük le világosabbakra! Ne feledje, az energia maga a fény! Minél több van belőle a közvetlen környezetünkben, annál jobb lesz a közérzetünk is.

Az ablakokat és a tükröket is mindig tisztán kell tartani a Feng Shui szerint, sőt, a sötét sarkokba sem árt tükröket helyezni. Helyezzünk el a szobákban minél több növényt! A növények vonzzák és adják is a pozitív energiát! Végül, de nem utoljára, éljünk a színek erejével! Az már senkinek nem újdonság, hogy a színek hatással vannak a közérzetünkre és kedélyállapotunkra: míg egyes árnyalatok megnyugtatnak, mások felpörgetnek és energetizálnak minket. Nem mindegy tehát, milyen árnyalatúra mázoljuk ki a hálószobát vagy a konyhát! A Feng Shui pontosan meghatározza azt, milyen színhez milyen hangulat és üzenet társul, éljünk bölcsen a lehetőséggel, és kövessük ezt a többezer éves hagyományt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük