A fogkrém választás jelentősége manapság

fogkrém választás
Fogkrém választás

A fogápolásnak és a szájhigiéniának napjainkban kiemelt jelentősége van. Egyre több élelmiszer tartalmaz hozzáadott cukrot, ami köztudottan a fogzománc legnagyobb ellensége.

Itt jön képbe a fogkrém választás, amit a legtöbben egyáltalán nem szoktak fontolóra venni. Csak lekapják a szokásos tubust a polcról és nem veszik figyelembe, hogy mi az, amit befolyásolhat a fogkrém választás. Pedig drasztikusan csökkenthető a fogproblémák kialakulásának az esélye.

Mint azt tudjuk, ez korántsem számít gyógyászati készítménynek, de ezzel előzhető meg a leginkább a szuvasodás és az egyéb gondok kialakulása. A felmérések szerint reklám alapján nehéz helyesen dönteni, hiszen mindegyik ugyanazt ígéri: fehérebb, egészséges fogak stb. Szinte mindegyikre igaz, hogy elpusztítja a baktériumok legnagyobb részét.

Viszont a fogínyre másként fejthetik ki a hatásukat. A visszahúzódott fogíny és az érzékeny fogak szenzitív fogkrémet igényelnek. Ez is fontos szempont lehet a fogkrém választás esetén. A fogkrém választás során választhatunk kifejezetten a fogszuvasodás kialakulása elleni terméket is.