A japán nők titkának nyomában

egészség
Egészség

Gondolkodott már valaha azon, miért olyan szépek a japán hölgyek? Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a szóban forgó népcsoport szebbik nemének a képviselői nem csupán szépek, de nagyon sokáig megőrzik a fiatalságukat is. Vajon a Felkelő Nap országának a hölgyei rájöttek volna az örök szépség titkára? Mi jelen cikkünkben ennek jártunk utána! Nos, elég csak kicsit kutakodni, hogy rájöjjünk, az Ázsiában élő emberek valóságos elragadtatással viseltetnek a makulátlan, fehér bőr iránt. Ahhoz, hogy a nők megőrizhessék hamvas, fehér színű arcbőrüket, a lehető legkörülményesebben figyelnek oda a megjelenésükre.

Nemcsak a szemüket óvják napszemüveggel a forró napokon, de a nagykarimájú kalap, illetve az egész testüket lefedő, légies ruha nélkül ki sem lépnek a házból. Így a bőrük sokáig üde és rugalmas marad, ami mindenképpen roppant fontos a fiatal összhatás szempontjából. Maradjunk még kicsit az arcbőrnél, hiszen a japán hölgyek híresen óvják ezen testrészüket. A különféle pakolások, arcmaszkok és krémek mellett saját készítésű kenőccsel is harcolnak a bőr túl korai öregedése ellen, méghozzá miből, ha nem rizsből megalkotva a szóban forgó csoda-kencét. A recept nagyon egyszerű, ugyanis az nem áll másból, csak egy-két maroknyi puhára főzött rizs, tej és méz keverékéből, amit, miután kihűl, az arcon kell tartani legalább 20 percig.

Abban az esetben, ha naponta élünk a japánok kedvenc házi pakolásával, az eredmény garantáltan nem marad el. Az egészséges ételek rendszeres fogyasztása szintén hozzájárul ahhoz, hogy a japán hölgyek sokáig szépek és fiatalok maradhassanak. Ezt nem ártana nekünk, magyaroknak is átvenni: napi többszöri, kis fogásokból álló étkezések rendszeresítését, amelyek a szokásos diétás elemeken kívül (zöldség és gyümölcs) a tenger gyümölcseit is tartalmazzák. A Felkelő Nap országának a leányai híresen sokféleképpen használják fel a zöldteát. Mi a leggyakrabban csupán isszuk az antioxidáns- és a méregtelenítő hatása miatt népszerű folyadékot- nem így a japán nők!

Ők pakolásként a hajukra és a bőrükre kenik a tealevél porából készült keveréket, ami tulajdonképpen egy energiabombaként ér fel az említett testrészeinknek. Végül, de korántsem utolsó sorban érdemes beszélni a szigetország hölgyeinek a belső szépségről alkotott véleményéről is. Mindnyájan ismerjük azt a mondást, hogy a szépség belülről fakad, de az igazság az, hogy sokszor a szavak igazi jelentése elsikkad és nem ér el a tudatunkig. A japán nők viszont tudják, belső harmónia és béke nélkül nincs külső szépség sem, ezért ők az életük minden napját a szellem, lélek és test balanszának a megteremtésének szentelik. Ahogy látjuk, meg is van az eredménye, hiszen a tapasztalat is azt mutatja, egy, az ötvenes éveiben járó jól szituált hölgyet a kívülállók sok esetben 10 évvel is fiatalabbnak gondolnak.