A nagy titok – az előző életeink rabságában

spiritualitás
Spiritualitás

Érezte már valaha azt egy abszolút ismeretlen emberrel való találkozáskor, hogy egyszer, valamikor, ki tudja mikor is pontosan, de már találkozott az adott egyénnel? Fogta-e már el egy távoli hely gondolatától a honvágy? Még soha nem járt ott, sőt, ottani emberrel sem beszélt sohasem, mégis úgy érzi, valamilyen megmagyarázhatatlan vágy hazahúzza a szívét.

Ha egy kicsit is közel áll Önhöz a spiritualitás, hallott már az előző életekben való hívők meggyőződéséről: ezek a személyek azt állítják, mindnyájunknak voltak előző életei, és mint olyanok, vissza-visszaköszönnek a jelenlegi, éppen „aktuális” életünkben. Sokan úgy tartják, mindenki ötször születik újjá, és bár konkrét eseményekre nem emlékszünk az előző életeinkből, néha-néha a lelkünket meglegyinti a múltunk szele. Lássuk ezt az öt „korszakot”, hiszen azok ismeretében könnyen rájöhetünk arra, hol tartunk épp most.

1. A csecsemő. E teória szerint most éljünk az első életünket. Emiatt tudatalatt is nehezebben oldjuk meg a problémáinkat, sokszor tanácstalanok vagyunk a saját személyes feladatunkkal kapcsolatban. Nem tudjuk, milyen célt is kövessünk, vagy ha mégis, az odáig vezető utat roppant rögösnek érezzük.

2. A diák. A második korszak már jóval izgalmasabb az elsőnél: mindent hatalmas kalandnak élünk meg, és úgy érezzük, a világ csak a mi szórakoztatásunkat hivatott szolgálni. A diákokat a nagyfokú érdeklődés jellemzi, szívesen tanulnak új dolgokat, nem rettennek meg semmitől. A második korszak, mivel tipikusan a felfedezővágyé a főszerep, ideálisan rengeteg utazással töltött évet foglal magába.

3. A szerelmes. Ebben a korszakban, ahogy azt az elnevezése is remekül sejteti, a valódi szerelem megéléséé a főszerep. Az, hogy megtaláljuk az életünk párját, úgy tűnik, fontosabb mindentől.

4. Az karrierista. A negyedik életünket a sikerre való törekvés jellemzi. A karrier, mások elismerése és a munka végtelen szeretete adja a lendületünk legnagyobb forrását? A spiritiszták szerint azért, mert éppen a negyedik életünket éljük.

5. Az öreg lélek. Már rengetegszer jegyezték meg a környezetünkben, milyen érdekes, hogy a korunktól jóval bölcsebbnek látszunk? Úgy érezzük, szinte már mindent sikerült elérni az életben, és nemcsak a család, de a munka területén is igazán elégedettnek mondhatjuk magunkat? Nos, ezek a jelekre arra utalnak, hogy a beteljesedés korszakában vagyunk, és mint olyanban, az utolsó spirituális korszakunkat éljük. Ez persze nem ijeszti meg az öreg lelket, sőt, kíváncsivá teszi – a kérdés már csak az, vajon mi jön ezután?