A nordic walking oktatás Önnek való

Nordic walking oktatás

Szeretne kipróbálni egy új mozgásformát? Egészségesebben akar élni? Jobb erőnlétre vágyik? Akkor a nordic walking oktatás remek ötletnek bizonyulhat. A meetingmyself.hu weboldalon többet megtudhat erről a lehetőségről. Az alaptechnikás tanfolyam mindössze 3 órás, tehát biztosan tud majd időt keríteni a részvételre. Megtanulhatja a helyes bothasználatot és megismerheti a technika alapjait.

A nordic walking oktatás keretén belül, az izmai 90 százalékát megdolgoztathatja túlzott terhelés nélkül. Könnyen és gyorsan járhatja be a terepet. Természetesen, az útnak indulás előtt szüksége lesz bemelegítésre és nyújtásra is, ha el szeretné kerülni a kellemetlen sérüléseket. Rengetegféle botot tehet próbára a nordic walking oktatás során. Előbb-utóbb biztosan meg fogja találni azt, amelyik minden szempontból illik Önhöz.

A gyakorlatok megtanulása után eldöntheti, hogy ez a sport mennyire való Önnek. Amennyiben kedvet érez hozzá, később részt vehet a nordic walking túrák egyikén. Például, a közeljövőben lesz egy olyan esemény, ahol a résztvevők Pilisszentkeresztre látogatnak el. A szurdok aljánál kezdődik az esemény és fél napig tart. 9 és 14 óra között zajlik a nordic walking túra. Körülbelül 12 kilométert kell megtenni a megadott idő alatt. Arra kell számítani, hogy a szintemelkedés 400 méter lesz. Az útvonal meseszép tájakon visz keresztül, ezért alkalom nyílik a természet megcsodálására is. A tapasztaltabb résztvevők azt ajánlják, hogy lehetőleg mindenki rétegesen öltözzön fel. A terep bejárásához barázdált talpú cipőre lesz szükség.

Amennyiben az időjárás ezt megköveteli, akkor esőkabátot is kell hozni. Akkor sem kell elszomorodnia, ha lemaradt erről az eseményről, mert a jövőben is lesznek nordic walking túrák. A honlapon mindig talál információt arról, hogy mikor kezdődnek a tanfolyamok vagy az edzések. A rendszeres részvételnek köszönhetően egy igazán jó közösség tagja lehet, ezért mindenképpen tegyen próbát ezzel a sportággal! Biztosan nem fogja megbánni, hogy így döntött.