Az egészség és a pozitív gondolatok kapcsolata

egészség
Egészség

A mosoly egy olyan görbe, ami mindent egyenesbe hoz!- halljuk sokszor a jópofa, frappáns mondatot. Talán nem is gondolnánk, hogy e játékos kijelentés milyen mély filozófiai mondanivalót is rejt magában! Bizony, a mosoly, a jó kedély állapot, a boldog léttudat és az egészség szorosabban összefügg, mint azt elsőre sokan hinnénk. Milyen érdekes, hogy a 21. Század másról sem szól, csak az egészség hajhászásáról! Nem hiszi? E tény megállapításához nem kell évekig tartó kutató munkát végezni, elég csak nyitott szemmel és füllel járni-kelni kicsit a világban.

Az internet különféle platformjai, a szociális hálótól kezdve egészen az ártatlannak vélt receptes oldalakig minden arról szól, hogyan lehetünk egészségesek. Az információáradattól azok sem menekülnek, akik kicsit klasszikusabb módon szórakoztatják magukat, ugyanis az újságok hasábjain szintén ez a sláger a legnépszerűbb: életmódváltás, diéta, csodafogyókúra. Nagyon nehéz helyesen lavírozni a fergetegesnek kikiáltott tippek, trükkök és jótanácsok között, így nem is csoda, ha sokszor épp az ellenkezőjét érjük el annak, amit szeretnénk. Az igazság az, hogy van a birtokunkban egy olyan ősi erő, tudás, képesség, vagy nevezzük bárminek, amelynek felhasználásával és megélésével komfortossá tehetjük az életünk bármely területét, így az egészséget is.

Ez a titok nem más, mint a pozitív gondolkodás ereje. Sokan sokféleképpen foglalkoztak már a pozitív gondolatok erejével, ami nem is csoda, tekintve a téma sokoldalúságát és sokrétűségét. Lehet benne hinni, lehet tagadni, esetleg nevetve elutasítani, mondván, ez nem nekünk való, vagy az egész nem más, mint átverés – holott, ez a képesség minden ember sajátja, mélyen belénk kódolva, igazibb, mint bármi, amivel valaha találkoztunk. Az első lépés a pozitív életszemlélet felé az akarat. Akarnunk kell teljes valónkkal azt, hogy máshogyan tekintsünk az életünkre.

A folyamatos panaszkodás csak még rosszabbat szül, hiszen az erős érzéseinknek teremtő ereje van, így azt kapjuk, amiről, bár el szeretnénk kerülni, mégis a legtöbbet beszélünk a napunk során. Ezzel ellentétben a hála és a szeretet érzése még több hasonló jót hoz a mindennapjainkba. Annak, akinek rendben van a lelke, tiszták a gondolatai, örül az életnek, sokkal energikusabbnak érzi magát, mint az a személy, aki a múlton kesereg, retteg a jövőtől, ezáltal pedig tönkreteszi a ma örömét. Válasszuk ki a számunkra legszimpatikusabb módját a kikapcsolódásnak, lehet az bármilyen jellegű sport, jóga vagy meditáció. A választott tevékenység elvégzése közben adjunk hálát a mindennapjainkért, az egészségünkért- még akkor is, ha nem vagyunk teljesen rendben. A pozitív gondolkodás a lehető legegészségesebb életmód az egész világon!