Az egészség és az energiavámpírok kapcsolata

egészség
Egészség

Az egészség definíciójának a meghatározása korántsem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolná bárki. Sokak szerint az egészség a betegség hiányát jelenti, ám ha a mélyére nézünk e kijelentésnek, hamar rájövünk, hogy sántít, sőt, nem is állhat távolabb a valóságtól. Kit nevezünk egészséges embernek? A fogalom komplexitását boncolgatva rájöhetünk, az egészség maga az épség és a jólét- testi, lelki és szociális értelemben. Az a személy, aki nem engedi át magát a negatív töltetű gondolatoknak, tudatosan kerüli a stresszes helyzeteket, figyel a belső „Én” hangjára, könnyebben teremti meg azt a harmóniát, mint az, aki folyamatosan görcsöl, és a jövőn aggódik.

Természetesen ezzel nem azt állítjuk, hogy nem kell a holnapra gondolni, csupán azt, hogy érdemes pozitívan, optimistán és reményteljesen tekinteni az eljövendő napok elé. Sokan nem is gondolnák, mennyire fontos a „kinn” és a „benn” balansza, ha az egészségről van szó. Ám lássunk egy konkrét példát is arra, milyen fontos a pozitív gondolkodás a szervezetünk egészére nézve. Valószínűleg Ön is találkozott már az élete során olyan emberrel, akinek a folyamatos panaszkodás a lételeme, sőt, az is könnyen megtörténhet, hogy a közvetlen környezetében is akad olyan ismerős vagy családtag, aki, amint kinyitja a száját, máris elkezdődik a panaszáradat, és a –talán nem is létező- betegségek sorolása.

Nos, ha az utóbbi szituáció áll fenn, jobb, ha ezentúl óvatosan bánik a szóban forgó, mindig elégedetlen egyénnel, hiszen könnyen a csapdájába eshet, ugyanis a negatív gondolatok „ragályosak”. Az energiavámpíroknak is nevezett siránkozó emberek képesek teljesen leszívni az életkedvünket, így rántva le minket is a saját boldogtalan, rosszindulatú valóságukba. Sajnos a rendszeres kesergés, a problémák örökös boncolgatása az egészségre is kihat, mondhatnánk úgy is, egyik vonzza a másikat. Amiről –példánknál maradva a betegségről- szüntelenül panaszkodunk, előbb-utóbb tényleg felüti a fejét az életünkben, ám szerencsére ez fordítva is tökéletesen igaz.

Kezdje a napját energikusan! Adjon hálát mindazért, amije van, és engedje, hogy az egészség, az épség és a jólét semmihez sem hasonlítható örömforrása betöltse az egész valóját! Ha utat engedünk a belső harmóniának, és tudatosan keressük azt, ami boldoggá tesz, a szervezetünk is hálás lesz nekünk ezért! Végül, ám nem utolsó sorban, igyekezzünk elkerülni az energiavámpírokat jó messzire, hiszen, ha nem figyelünk oda kellőképpen, mi is könnyedén válhatunk folyamatosan morgó, szemöldökráncoló, negatív emberré.