Az egészséges étkezés alapjai

A zöldségek az  egészséges étkezés  alapjai
A zöldségek az  egészséges étkezés 
alapjai

Ön is szeretne egészségesebben étkezni, de nem tudja hol lenne jó kezdeni? Az egészséges étkezés alapjai valójában nagyon könnyűek, azonban mint minden kezdet vagy váltás ez is egy hosszabb folyamat része.

Amikor egészséges étkezésről beszélünk egy tudatosabb táplálkozás kialakítása a cél, amiben fontos szerepet játszik néhány alapvető élelmiszer, mint a karfiol, ami a zöldségek közül is az élen szerepel.

Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően ugyanis, kiváló tápanyag az egészséges étkezés elengedhetetlen része. Vitamintartalmának hála, erősíti az immunrendszert, szembeszáll a testet megtámadó kórokozókkal, ráadásul a fehérvérsejtek működését is serkenti.

A karfiol nagymennyiségben tartalmaz ként is, ami a méreganyagok és a ráksejtekkel szembeni küzdelem során hatékony. Fontos tápanyag lehet még a sütőtök, ami gazdag K és A-vitaminban, amelyek jót tesznek a látásnak illetve befolyásolják a véralvadási képességét is. Az egészséges étkezés során, számos tápanyag lehet még a segítségére, mindez csak egy kis ízelítő a tömérdek étek közül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük