Derült égből álmaim munkahelye

Álmaim munkahelye
Álmaim munkahelye

Az egészségügyben dolgozom már rég óta, gyermekekkel foglalkozom. Jártam sok helye, dolgoztam osztályon, ambulancián, majd hírtelen felindulásból, amikor már elegem lett a mindennapi gondokkal a kórházban, egyik napról a másikra felmondtam.  Találtam egy állást egy hallókészülékekkel foglalkozó cégnél, és jobb híján elkezdtem ott dolgozni. Nem szerettem bejárni, tipikusan a muszáj kategória volt, de nem kellett sem éjszakázni, sem hétvégén dolgozni. Aztán másfél hónapra rá, megtörtént a csoda…..

Az egyik unokatestvérem keresett meg, hogy egy nagyon kedves, gyermek neurológus barátja, asszisztensnőt keres maga mellé, egy autistákkal foglalkozó alapítványhoz. Mivel az akkori munkahelyemen nem éreztem túl jól magam, úgy gondoltam adok egy esélyt ennek a dolognak. Találkoztam a Doktor Úrral, hogy a részletekről is tájékozódjam. Igazi gyermekszerető, kicsit föld felett lebegő, igazi gyermek neurológust ismertem meg személyében, aki úgy fordul a gyermekekhez, ahogy még orvost nem láttam közeledni feléjük. A munka sokrétű volt. Én voltam az asszisztensnő, aki az előjegyzést csinálja, én voltam a laboros, aki a vért vette és én voltam a titkárnő, aki az ügyes-bajos leveleket fogadta a szülőktől és segítettem a tudományos munka adminisztrációs részének elvégzésében (statisztika, ábrák, ppr-k). Igazi kihívás! Májusban kezdtem el ott dolgozni. Addig autista gyermeket, csak egyszer-egyszer láttam, és titkárnő sohasem voltam, de ügyesen gyorsan vettem az akadályokat és nagyon élveztem a mindennapi változatos munkát.

A következő kihívás az volt, hogy a Doktor Úr külföldre ment a családjával egy évre. Havonta egy hétre jött haza. Abban az egy hétben rendeltünk reggeltől estig. Óránként jöttek a gyermekek. A hónap többi részében végeztem a laborvizsgálatokat, mikor melyik laborba mit és hogyan küldök, vártam a leleteket, továbbítottam a kérdéseket, és koordináltam a betegek ügyes-bajos dolgait. Szabad kezet kaptam, nem felügyelt senki és mégis minden rendben ment abban az évben és utána is.

Sajnos az alapítvány azóta megszűnt, és elváltak útjaink, de nagyon jó volt Vele dolgozni 6 évig. Azóta sem volt olyan jó munkahelyem, mint akkor.

https://www.munkatarsaim.hu/badgebadge

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük