Diéta, ami az arcnak is jót tesz

diéta
Diéta

Igaz, ami igaz, a szebbik nem képviselői között keresve sem találnánk olyan személyt, aki maradéktalanul elégedett az alakjával. Sőt, bátran kijelenthetjük azt is, hogy a hölgyek többsége roppant szigorúan, talán túl kritikusan szemléli saját magát a tükörben, de mit lehet tenni – nők már csak ilyenek! Sajnos a tapasztalat azt mutatja, minél idősebbek vagyunk, annál nehezebben kivitelezhető a hatékony fogyás is, és akkor még nem is beszéltünk a hölgyek életének második számú mumusáról, a fránya, rettegett ráncokról!

Szerencsére vannak olyan remek és hatékony módszerek, amelyekkel két legyet is üthetünk egy csapásra: a fölösleges zsírpárnáktól is megszabadulhatunk, illetve búcsút mondhatunk a nem túl esztétikus ráncoknak is. Az Amerikában egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Facelift diétát vesézzük ki jelen cikkünkben, ha érdekli a téma, mindenképpen tartson velünk. Mielőtt elmerülünk a kérdéskörben, érdemes megemlíteni, hogy a Facelift módszer nemcsak a ráncoktól és a kilóktól szabadít meg minket, de fitté, egészségessé teszi a szervezetünket, sőt a körmünkre és a hajunk állapotára is kedvezően hat.

A szóban forgó diéta legfőbb tápláléka az Omega-3 zsírsavakban gazdag lazac. A halról egyébként is már évszázadok óta azt tartják, hogy széppé teszi a bőrt, ám ez a hiedelem nem csupán legenda, hiszen a kutatások is bebizonyították, a tenger e szóban forgó gyümölcse valóban tónusosabbá teszi az arc izmait. A sötétzöld zöldségek, a bogyós gyümölcsök, illetve a dinnye, a málna, az áfonya és a szeder szintén fontos szereplői a Facelift diétát követők étrendjének. Az igazság az, hogy a módszer azonban nem való mindenkinek (hogy miért, arra később még rátérünk), így abban az esetben, ha nem vagyunk teljesen biztosak magunkban, érdemes kipróbálni a diéta rövidített, három napos verzióját, mielőtt belevágnánk a fejszénket a nagyobb, 28 napot felölelő menetbe.

Bárhogy is döntünk, érdemes tisztában lenni azzal, hogy a ráncoknak is jót tevő fogyókúra napi három nagyobb, illetve két kisebb étkezésből áll. Azoknak a személyeknek, akik szeretik a tenger gyümölcseit, a diéta maga az álom, hiszen halat hallal kell ennünk, amíg tart az egy hónapos fogyókúra – azok a személyek viszont, akik nem igazán rajonganak az említett ételért, jobb, ha bele sem kezdenek a diétába, ráncok eltüntetése ide vagy oda. Egyébként a módszert több hollywoodi sztár is előszeretettel ajánlja, úgymint a Jóbarátok sztárja, Jennifer Aniston, vagy a Micsoda Nő! hősnője, Julia Roberts. Ha most azon gondolkodik, vajon mi is lehet az a hátulütő, amiről említést tettünk, nos, ne töprengjen tovább, fellebbentjük a fátylat a titokról: a lazac ára. Bizony, a lazac, főleg, ha igazán minőségi, prémium vadhúsról van szó, nem olcsó mulattság, sőt beszerezni sem a legegyszerűbb, így nem biztos, hogy mindenkinek járható utat biztosít az áhított álomalak elérésében.