Egészséges és gazdaságos a mosódió

Mosódiófa
Mosódiófa

Nagyon sokan még mindig nem ismerik a természetes tisztító és mosószerek előnyeit. Pedig ha tudnák, hogy mennyi előnyös tulajdonságuk van, eszük ágában sem volna szintetikus változatokat használni. Az egyik ilyen természetes tisztító a mosódió, ami a ruhák mosása mellett kézmosó gél készítésére is alkalmas.

A mosódió, mivel növény, ezért teljes mértékben lebomlik, ellentétben a mosóporokkal, amelyek bizony komolyan szennyezik a környezetet. Ezen felül, minden illattól mentes.

Ez azért lényeges, mert a mosóporok (és öblítők) szintetikus illatanyagai, mivel a ruha közvetlenül a testünkön van, egész napon keresztül a bőrön, mint legnagyobb légző felületünkön keresztül szívódnak be. Ez nagyon gyakran vált ki különféle bőrirritációt, amire már az informáltabb orvosok is felhívják a figyelmet.

A mosódió igen gazdaságos, mivel egy adott mennyiséget, egy kis vászonzacskóban tartva 2-3 alkalommal lehet használni. Aki inkább a folyékony változatot kedveli, annak lehetősége van a belőle készült gélt megvásárolni illetve dióból elkészíteni.