Fitneszbirodalom odahaza a koronavírus alatt

fitnesz
Fitnesz

A koronavírus az életünk minden szegmensére rányomta a bélyegét. Bár már egyre több szigorítást oldanak fel, ez nem jelenti azt, hogy sutba kéne dobni az óvatosságot. Azok a hölgyek és urak, akik a karantén előtt rendszeresen jártak edzőterembe, bizony nagyon megsínylik ezt az időszakot – ám a jó hír az, hogy a megfelelő fitnesz eszközök segítségével odahaza is kialakíthatjuk a privát fitneszbirodalmunkat, így a rendszeres gyakorlatozásról sem kell lemondanunk. Alapvetőnek tűnik az otthoni fitnesz edzéshez a különféle jól kombinálható súlyzók megvétele.

Arra azonban figyeljünk oda, hogy mind a választott tárcsák, mind a rúd sokoldalúan felhasználható legyen, és persze kompatibilis egymással. Ma már jó minőségű súlyokat és rudat jutányos áron is be lehet szerezni, így, ha már biztonságosan visszatérhetünk a kedvenc termünkbe, nem lesz bűntudatunk a vásárlás miatt. Az otthoni testformálás sikerességéhez a felfüggeszthető erősítők is nagymértékben hozzájárulnak. A saját testsúlyos edzés sokak kedvence, hiszen hatékonyságban a párját ritkítja.

Abban az esetben, ha az erősítők beszerzése mellett döntünk, fokozottan figyeljünk oda azok minőségére, nehogy a végén balesetbe és sérülésbe torkolljon az edzés. Mivel ezek az eszközök kis helyen is kényelmesen elférnek, még a kisebb paraméterekkel rendelkező lakásokban se vesszük észre a jelenlétüket. Amennyiben még eddig nem számítottunk járatosnak a fitnesz világában, viszont pont a kialakult járványhelyzet volt az, ami rádöbbentett az egészséges életmód fontosságára, a felfüggeszthető erősítők kiváló lehetőséget kínálnak a rendszeres testmozgáshoz való adaptálódásra.

A kellékek sokoldalúak, hiszen a jógagyakorlatok mellett a gerinctornára is használhatjuk azokat, de a zsírégetésben is nagy szerepet játszanak. Az otthoni edzések koronázatlan királya a gumiszalag. A sokoldalú felhasználásban verhetetlen szalagokkal nagyon széles spektrumát járhatjuk be az odahaza történő fitneszedzésnek. Súllyal vagy anélkül, rögzítve vagy szabadon, a szalagok jó szolgálatot tesznek a szép, formás alak kialakításában.

Azok a személyek viszont, akik már a haladó szintet is elérték az edzés kategóriában, és szeretik a kihívásokat, mindenképpen szerezzenek be haza egy haskereket. A haskerék az avatatlan szemnek egy egyszerű kelléknek néz ki, a valóságban azonban úgy megdolgoztatja és megizzasztja az embert, mint kevés eszköz a maga kategóriájában. Az alsó és felsőtestet egyaránt formáló kerék nem foglal sok helyet, így tulajdonképpen bármelyik szekrény mélyén komfortosan tárolhatjuk.