Fogyjunk hatékonyan a popcorn-nal!

diéta
Diéta

Az életben az a szép, hogy változatos! Bár eltérő a stílusunk, általánosságban kijelenhetjük a szabadidős tevékenységek kapcsán, hogy filmezni mindenki szeret! Vannak, akik a romantikus-sírós filmeket preferálják, de olyan személyek is akadnak szép számmal, akik a fantasy vagy épp a vérfagyasztó horror szerelmeseinek vallják magukat. Legyünk bármilyen különbözőek, egy dolog garantáltan közös bennünk: a mozi alatt szívesen rágcsálunk.

A popcorn az egyik legnépszerűbb nassolnivaló a mozitermekben, de a szóban forgó finomságot odahaza is előszeretettel ropogtatjuk, amint sikerül lehuppanni a kedvenc kanapénkra – és sikerül végre magunkhoz kaparintani a távirányítót. Sajnos azonban nem mindig hódolhatunk a „pattogatott kukorica kultusznak”, hiszen –legalábbis eddig ezt hallottuk- a fogyókúra alatt az említett nasi bizony tiltólistás eledel. Vagy mégsem? A legújabb kutatások a legtöbbünk kitörő örömére alátámasztották, hogy a popcorn kifejezetten jót tesz a diétánknak! Sőt, manapság már teljes fogyókúrás tervet építenek a kukoricára, amelynek máris jelentős mennyiségre rúgó rajongótábora van. A titok persze a popcorn elkészítésében keresendő, ugyanis nem minden boltban kapható „mezei” termék felel meg a diétás előírásoknak.

A szakemberek véleménye az, hogy sem az olajban, sem a zsírban vagy a vajban pattogatott verzió nem hatásos, csupán az, amelyet a levegőn készítettek el. Bizony, manapság már lehet olyan modern készülékeket kapni, amelyek a forró levegő segítségével pattogtatják ki a kukoricát. Sajnos az elkészült finomságot natúr, azaz minden hozzáadott só vagy egyéb fűszer nélkül kell, hogy fogyasszuk a hatás érdekében- ám a jó hír az, hogy egy nagyobb méretű tálnyi popcorn-nal akár egy egész étkezést kiválthatunk. Persze ez nem azt jelenti, hogy a maradék kettő étkezés során bármit fogyaszthatunk – a már megszokott diétás ételek, mint a sok gyümölcs, a zöldség vagy a fehérjedús táplálékok jelen kell, hogy legyenek az éttrendünkben a fogyókúra során.

A szakértők azt is elmondták, mi a popcorn diéta titka: a kukorica e fajtájában kevés a kalória, viszont ez ellenkezőleg igaz a rostokra. Ennek tudatában tehát nem kell visszautasítanunk a baráti mozi-felajánlást, és másnap nem kell bűntudatot érezni, ha jól belaktunk az említett finomságból. Persze azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy a popcorn diétához, csakúgy, mint bármely más társához, elengedhetetlenül fontos párosítani a rendszeres mozgást, hiszen csak az elkötelezetten végrehajtott életmódváltás az, ami végérvényesen megváltoztatja az alakunkat, nem utolsó sorban pedig elindít minket az egészséges élet útján.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük