Hogyan számoljunk le az energiavámpírral?

spiritualitás
Spiritualitás

Energiavámpírok. Valószínűleg mindnyájan találkoztunk már az említett kifejezéssel ilyen vagy olyan formában, de lehetséges, hogy nem vagyunk teljesen tisztában, mit is jelent a fogalom. A vámpír szó hallatán azonnal Draculára vagy az Alkonyat filmek Edwardjára gondolunk, ám a vérszívó lényekkel ellentétben az energiavámpír a bennünk lévő életerőtől „szabadít meg” minket. Garantáljuk, hogy nincs is olyan ember, akinek a környezetében ne lenne legalább egy ilyen „élősködő”, akinek a negatív hatása egyszerűen gúzsba köti az egyébként pozitív életszemléletű személyt.

Mi a teendő ezekkel az energiát elszívó emberekkel? Nos, tekintsünk el a mesék és a legendák által kínált lehetőségektől, és vegyük fel a vámpírral a harcot úgy, hogy pajzsként tarjuk magunk előtt az életkedvet és az életigenlést. Megmutatjuk, hogyan! Nos, érdemes azt észben tartani, hogy ezeknek a toxikus embereknek örömet okoz a más boldogtalansága – mégpedig azért, mert a saját életükben nem találnak semmit, amiért lelkesedhetnének, amiért hálásak lehetnének. Abban az esetben, ha pozitív emberek társaságában múlatjuk az időt, azonnal érezzük, hogy a lelkünk megtelik energiával, a szellemünk pedig felfrissül. Fordítottan igaz ez a mérgező személyekre: elég csupán néhány perc „belőlük” ahhoz, hogy az élethez se legyen kedvünk!

A folyamatos panaszáradat, a pletykálkodás és a rosszindulat még a legpozitívabb személyiségre is nagy hatással van, így akár ezek a személyek az egész napunkat is elronthatják még akkor is, ha nem akarjuk. A gond ott kezdődik, ha a személyes vámpírunk nem a távoli ismeretségi körből jött, hanem a közvetlen közelünkből- családtag, esetleg barát vagy maga a partnerünk! A rendszeres érintkezés miatt előbb-utóbb a céljainkat is negatív fényben fogjuk látni. Ezen a pontos viszont muszáj a sarkunkra állni, és nem csupán éreztetni, de tisztán és érthetően kommunikálni a másik fél felé: most már bizony elég! A tapasztalat azt mutatja, a toxikus emberek roppant meggyőzőek. Éppen ezért egy idő után azt érezhetjük, hogy az ő véleményük és világmeglátásuk az igazi és a követendő példa.

Az energiavámpíroknak kifejezetten nagy tehetsége van ahhoz, hogy az optimistát pesszimistává varázsolják, így abban az esetben, ha azt tapasztaljuk, radikális változás állt be a világszemléletünkben, érdemes észhez térni! Amennyiben azt érezzük, hogy a közeli ismerősünk vagy barátunk rossz hatással van ránk, ideje megszakítani a kapcsolatot. Igen, az energiánkat elszívó „lénnyel” bizony ilyen drasztikusan kell leszámolni, ha nem szeretnénk, hogy az egészségünk igya meg a levét a mérgező ismeretségnek. A kutatások ugyanis bebizonyították, a negatív érzést keltő kapcsolat hosszútávon elkerülhetetlenül depresszióhoz, illetve a szív megbetegedéséhez vezet. Egy ideig úszhatunk az árral, próbálhatjuk megreformálni, átalakítani a másikat, de végső soron, ha a vámpír nem hagy más módot, a kapcsolat megszakítása elkerülhetetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük