Hogyan történik a zsírból fogyás?

zsírból fogyás
Zsírból fogyás

Amikor valaki sportolni kezd a súlycsökkentés érdekében, elszomorodik, ha azt veszi észre, hogy a testtömege változatlan maradt. Holott nem szabad elcsüggedni, hiszen a jelenség mindenkit érint és el is áruljuk, hogy mi az. A zsírból fogyás izomnövekedéssel jár, vagyis addig, amíg a zsírrétegből veszítünk, addig az izmaink megedződnek és nőnek.

Ennek tudható be az, hogy a mérleg néha egy helyben áll. A sportolás elkezdése után nem a mérleg értékeit kell figyelni, inkább a centikre fókuszáljunk, amelyek a derékról és csípőről tűnnek el. A zsírból fogyás nem egyszerű, sportolni mindenképp kell hozzá. De mi van az étrenddel?

Az egyszer biztos, fizikai erőfeszítéseink semmibe vésznek akkor, ha továbbra is toljuk magunkba a magas cukortartalmú ételeket, italokat. Egészségesebb étrend követését kell beiktatni az életünkbe ahhoz, hogy valóban eredményhez jussunk. A jól megválogatott, vitaminban és rostokban gazdag zöldségek, gyümölcsök segítségével, az étkezés is helyes lesz, a sporttal kiegészítve pedig nem állhat semmi a zsírból fogyás útjába.