Körülöttünk lévő veszély földsugarak okozzák a depressziót?

természetgyógyászat
Természetgyógyászat

Sokan kétkedve fogadják a manapság oly nagy népszerűségnek örvendő tudományágat, ami a különféle földsugárzásokkal foglalkozik. Sajnos még mindig rengetegen vannak azok a személyek, akik a kellő információmennyiség teljes hiányában nevetve legyintenek, mondván, áltudományról van szó. Az igazság viszont az, hogy a természetgyógyászat által elfogadott földsugárzás nem újkeletű dolog, már az ókor embere is tisztában volt azzal, hogy a Földet különféle energianyalábok szelik át keresztbe-kasba. Ezek a sugarak a bolygó mélyéről származnak, és van közülük, amelyik teljesen ártalmatlan, de olyan is akad, ami kifejezetten káros az egészségünkre.

Szögezzük le rögtön az elején! Tudományos mérésekkel ezeket az energianyalábokat nagyon nehéz befogni, így sajnos egyre több kókler jelenik meg a „piacon” is, szolgáltatását kínálva az egészségügyi problémákkal küzdő lelkes, ám naiv gyógyulni vágyó személyeknek. Nehéz kiszűrni, hogy ki az a természetgyógyász ismeretekkel rendelkező megbízható személy, aki nem fog minket átverni. Egyébként maga a téma is roppant komplex, hiszen lehet, hogy a hirtelen fellépő megbetegedésünknek teljesen más oka van, nem pedig a szóban forgó káros sugarak. Az viszont igaz, hogy ha huzamosabb ideig rossz helyen alszunk vagy ülünk – például a munkahelyünkön-, előbb vagy utóbb érezni fogjuk a negatív vonatkozását is a földsugarak jelenlétének.

Árulkodó jel lehet például, ha költözés után az ágyunkat nem találjuk kellemesen pihentető helynek, esetleg a nemrég vásárolt kanapén ülve érezzük rosszul magunkat – és csakis ott. Abban az esetben pedig, ha a saját energiamezőnk megbomlik, védtelenné válunk a különféle megbetegedésekkel szemben is. Ezt a saját energiamezőt a természetgyógyászat szakértői röviden aurának hívják. Bizony, mindenkinek van aurája, energiatere, viszont ha ezt a teret sokáig tesszük ki a káros sugaraknak, az egység megbomlik. Emésztési zavarok, álmatlanság, depresszió, legyengült immunrendszer – csak, hogy néhányat említsünk a várható következményekből.

Fontos egyébként megemlíteni, hogy nemcsak a földsugarak jelentenek veszélyt, de az elektroszmog is. Mit is takar ez a beszédes jelenség? Nos, a természetgyógyászat szakemberei véleménye szerint a körülöttünk lévő elektromos készülékek mindegyike elektroszmogot bocsájt ki – ami természetesen káros hatással van az emberekre. Ironikus, hogy a laptop is egyike e készülékeknek, amellyel e sorok írója is a kenyerét keresi – de hát, mit lehet tenni, ezek a kütyük bizony szerves részét képezik a modern gondolkodású ember hétköznapjainak, gyakorlatilag kikerülhetetlenek. A hatásuk többé-kevésbé ismeretes, abban azonban eltérnek a vélemények, hogy mennyi felhasználási idő után jelentkeznek a következmények.