Milyen a tökéletes hálószoba a Feng Shui szerint?

Feng Shui
Feng Shui

A háztartásunk egyik legfontosabb helyisége a hálószoba, hiszen a fárasztó munkanap végén itt hajtjuk álomra a fejünket, illetve itt éljük át a párunkkal közös intim pillanatokat is. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyen kisugárzással rendelkezik a szóban forgó szoba. Szerencsére a Feng Shui ebben az esetben is remek lehetőséget biztosít az esetleges negatív töltetű energiaforrások kizárására. A Feng Shui-ról már sokszor és sokfélképpen írtunk ezen az oldalon – kitértünk ezen ősi kínai módszer születésének a történetére, a módszer lényegére és mikéntjeire, illetve arra is, hogyan tudnánk alkalmazni ezt az ősi tudást az otthonunkban.

Míg eddig inkább általánosságban érintettünk minden helyiséget, addig most jelen írásunkban szeretnénk csak és kizárólag a hálószobára koncentrálva tanácsokkal szolgálni a témában érdeklődőknek. A Feng Shui a lélek, a szellem és a test balanszát a természet erőinek a felhasználásával kívánja megteremteni. Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy fénynek és a levegőnek rendkívül nagy jelentősége van a harmónia létrehozásában. Ennek érdekében szellőztessünk minden nap, tárjuk ki az ablakokat, húzzuk ki a függönyöket. Nyilván ezt egészségügyi okokból amúgy is megtennénk, de a Feng Shui keretein belül fektessünk fokozott figyelmet e rutinszerű gyakorlatra.

Persze a téli hideg időszakban a szellőzést nem biztosíthatjuk hosszú órákon keresztül- sőt, sajnos napfényhez sem jutunk olyan mennyiségben, mint arra a szervezetünknek és a belső békénknek szüksége volna. Szerencsére a Feng Shui erre is kínál megoldást, méghozzá a kellemes illatú aromaterápiás gyertyák, illetve illóolajok formájában. Ha a hálószoba fókuszpontja kerül szóba, mindenki azonnal az ágyra asszociál. Éppen ezért, a Feng Shui módszereinek a függvényében, az ágyra is fokozottan oda kell figyelnünk. De mi is vonzza egészen pontosan a csít, vagyis a pozitív energiát? Nos, a szakértők egyetértenek abban, hogy a Feng Shui szempontjából az ágynak könnyen megközelíthetőnek kell lennie. Ne blokkoljuk azt tehát egyik oldalról sem, és főként ne toljuk teljesen a falhoz.

Figyelem! A lakberendezés során figyeljünk oda arra, hogy az ágyunk semmiképpen se nézzen farkasszemet az ajtóval. Maga a bútordarab kiválasztásakor inkább a szolidabb, természetes alapanyagú egységek mellett tegyük le a voksunkat. Ugyanez érvényes az ágyneműre és az ágytakaróra is. A dekoráció szempontjából a Feng Shui követői előszeretettel alkalmazzák az elefántot mintázó szobrocskákat vagy képeket. Nyugodtan élhetünk ezzel a fogással mi is a hálaszobában, az elefánt ormányának a görbülését azonban ne bízzuk a véletlenre – ugyanis csak az a nipp hoz szerencsét, amelyiknek az ormánya felfelé mutat. Ha ezeket az aprócska, könnyen megvalósítható tanácsokat megfogadjuk, a hálószobánk maga lesz a béke és a nyugalom szigete!