Mire számíthatunk idén fitnesz-téren?

fitnessz
Fitnessz

A nyár közeledtével a hölgyek szekrényből előkerülnek a falatnyi bikinik és szexi fürdődresszek, de vajon mi magunk készen állunk-e arra, hogy az alig valamit takaró szerelésekben megmutassuk a világnak az idomainkat? Nos, a rideg valóság az, hogy a szebbik nem képviselői ritkán elégedettek azzal, amit a tükörben látnak, ennek függvényében pedig mindent megtesznek, hogy elérhessék azt a bombalakot, amiről mindig is álmodtak. A fitnesz trendek 2019-ben sem okoznak csalódást azoknak, akik gyors, hatékony és nem utolsósorban szórakoztató testmozgással szeretnék elérni a céljukat.

Ahogyan már megszokhattuk, az okoskütyük gyártói reagálnak minden olyan változásra, ami a nagyvilágban történik, ez alól pedig nem képez kivételt a testmozgás sem. Idén számtalan olyan praktikus fitnesz karóra kerül majd piacra, amely amellett, hogy a megtett kilométereket és az elégetett kalóriákat számolja, többek között méri a pulzusunkat is. A fitness trendek közül a legnagyobb durranás talán a HIIT, vagyis a magas intenzitású szakaszos edzés lesz az idei év folyamán, ami valósággal le fogja olvasztani a nemkívánatos zsírréteget a fogyni vágyókról.

Vigyázat! Az említett edzésprogram, bár hihetetlenül eredményes, roppant nagymennyiségű energiát és bizonyos fizikai felkészültséget igényel, így azok, akik híján vannak az alaptapasztalatnak, inkább keressenek más alternatív módot a testmozgásra. Az újra a reneszánszát élő jóga 2019-ben sem okoz csalódást, és olyan innovatív új módszerekkel várja a kedves érdeklődőket, mint a hot jóga vagy az Amerikában oly nagy népszerűségnek örvendő power jóga. Az idei trendek közül talán a legérdekesebb a funkcionális mozgásgyakorlatok. A szóban forgó trend a többnyire otthon tartózkodó, mozgásra vágyó háziasszonyok nagy kedvence, hiszen ebbe a kategóriába olyan mozdulatsorok tartoznak, amik megkönnyíti a porszívózást, a bevásárlást vagy a lépcsőzést.

Azoknak a sportimádóknak sem kell aggódniuk, akik felett már eljárt valamelyest az idő, hiszen az idei év nekik is tartogat bőségesen meglepetéseket a fitnesz világában! A szintén amerikai irányzat, az idősebb korosztálynak készített edzésprogramok hazai viszonylatban is hódítanak 2019-ben, amin egyáltalán nem kell csodálkozni, tekintve, hogy manapság a férfiak és a hölgyek jóval tovább maradnak aktívak, mint például a nagymamáink idejében. Ezt az aktivitásra való igényt célozzák meg idén szolgáltatásaikkal a magyar fitnesztermek is. Az innovatív fejlesztések ismeretében már nem marad semmilyen kibúvó: ha valóban a hollywoodi sztárokat megszégyenítő alakra vágyik, szedje össze minden akaraterejét, és tegyen a céljai megvalósításáért!