Ne hagyja, hogy a mitesszer tönkretegye az életét!

egészség
Egészség

A tapasztalat azt mutatja, a mitesszerek Murphy törvényét követve akkor jelennek meg az arcunkon, ha valamilyen jeles napra, alkalomra készülünk, és a legjobb formánkat szeretnénk hozni. Ez az alkalom lehet bármi a rég várt randevútól kezdve, a diplomaosztón keresztül egészen az esküvőnk napjáig. Érthető, ha a szebbik nem képviselői szeretnének minél gyorsabban és hatékonyabban megszabadulni a szóban forgó esztétikátlan pörsenésektől. Mi megmutatjuk, hogyan érdemes nekilátni a mitesszerekkel folytatott harcnak! Nos, érdemes tisztán látni azt, hogy mitől is alakulnak ki ezek a dugószerű képződmények az arcon.

A mitesszer azért jöhet létre, mert az arcbőr pórusaiban elkezdődik az úgynevezett szarusodási folyamat. A faggyú nem tud a felszínre törni, ugyanis a dugóként funkcionáló zsírból és faggyúból álló mitesszer megakadályozza azt. A szakértők azt javasolják, ha a tükörbe nézve felismerjük a mitesszer tüneteit, forduljunk kozmetikushoz, aki a szakértelem birtokában a megfelelő módszert alkalmazza azok eltüntetésére. Persze az is könnyen előfordulhat, hogy nem szívesen bíznánk az arcbőrünk szépségét másra, így a saját kezünkbe vesszük az irányítást.

Figyelem! Ha magunk kívánjuk megoldani a problémát, a nyomkodást csakis makulátlanul tiszta kézzel végezzük el – ha nem így teszünk, könnyen elfertőződhet a nyílt terület, mivel baktériumok kerülnek a bőrfelszín alá. Csakis azokat a mitesszereket érdemes kinyomkodni, amelyek már eléggé érettek ehhez, a kicsi, bőr alatti gömböcskéket hagyjuk a profira. Ha nem így teszünk, illetve a heti ajánlott egynél többször is nekiesünk az arcunknak, könnyen elfordulhat, hogy aknét idézünk elé, amitől sokkal, de sokkal nehezebb megszabadulni, mint az egyszerű mezei mitesszertől, arról nem is beszélve, hogy az akné esztétikailag is csúnyább, mint a „kistestvére”.

Mielőtt nekilátunk a nyomkodásnak, érdemes rövidre vágni a körmünket, és kamillás gőzöléssel megpuhítani az arcbőrt, illetve kitágítani a pórusainkat. A procedúra folyamán erősen ajánlott a fillérekért is kapható kozmetikai kendő használata. Fontos egyébként megfelelő figyelmet szentelni az utókezelésnek is. Amint kinyomkodtuk a nemkívánatos mitesszereket, töröljük át alkoholos arcvízzel a bőrünket, tegyünk fel egy kellemesen nyugtató maszkot, vagy használjuk hidratálókrémet. Így gondoskodunk arról, hogy a csúnyán kipirult, megsértett felületek gyorsabban helyrejöjjenek. Amint azt láthatjuk, a mitesszerek házilag való kezelése nem ördöngösség, de a maximálisan kielégítő eredmény érdekében fontos figyelni a körülményekre és az apró részletekre is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük