Ön hisz a Bach virágterápiában?

Bach virágterápia
Bach virágterápia

Néhanapján megtörténik, hogy elfáradunk. Nem, jelen esetben nem arról a fáradtságról van szó, ami a nehezebb fizikai munka után környékezi meg az embert- ennél jóval többről van szó. A fáradtság, amiről e cikkben lesz szó, a lelket érinti. Abban valószínűleg egyetértünk, hogy a már említett fizika megterhelés okozta elcsigázottság az egyszerűbb a két típus közül, hiszen ahhoz, hogy kiheverjük az előbbit, elég csak kényelmesen végignyúlni az ágyon és aludni egy hatalmasat – reggel pedig felfrissülve, energiabombaként nézhetünk szembe az új nap új megpróbáltatásaival. Nem így a lelki lestrapáltság! Ha az ember már kora reggel az ébredés után nyúzottnak, kedvetlennek és erőtlennek érzi magát, az jó okot ad arra, hogy elveszítsük a motivációt, és minden pillanatot kínkeservesnek éljünk meg.

Innen már csak egy-két lépés a lelki fáradtság fizikai megnyilvánulása, ami többnyire valamilyen megbetegedés formájában tör a felszínre. Szerencsére van megoldás, mégpedig olyan, aminek nincs mellékhatása, nem lehet túladagolni, kortól és nemtől függetlenül alkalmazható, roppant hatásos, emellett pedig nem tartalmaz vegyszert. Most nyilván szkeptikusan ráncolja a homlokát, és azt gondolja, ilyen csodaszer garantáltan nem létezik! Az igazság az, hogy létezik, mégpedig 38 különféle formában! Igen, kedves hölgyeim és uraim, a Bach virágterápiáról van szó. Mit is értünk tulajdonképpen a szóban forgó terápián? Nos, a módszer szülőatyja, Edward Bach az 1930-as években dolgozta ki azt a módszert, amellyel hatásosan lehet enyhíteni a lélek megbetegedését.

Az említett úriember homeopataként kezdte, de hamar szakított az addigi nézeteivel, és kidolgozta a saját, új módszerét, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend világszerte. Bach szerint a betegség nem más, mint a klasszikus hármas kombináció, a test-szellem-lélek balanszának a megbomlása, amely minden esetben a lélekből ered. Ahhoz, hogy fizikálisan meg tudjunk tehát gyógyulni, előbb a lélek sebeit kell orvosolni, amiben a már említett 38 vadvirágból készített esszenciák nyújtanak felbecsülhetetlen segítséget. A feldúlt, viharos érzelmeink önbizalomhiányról, félelemről, bizonytalanságról, megromlott szociális kapcsolatokról árulkodnak- ám ezeket a negatív érzelmeket jobb minél hamarabb kezelni. A Bach virágterápia segít használni az ősi tudást, amely minden ember sajátja- a miénk, hiszen bele van kódolva a génjeinkbe, de a rohanó világ elvárásai, a pénz utáni hajsza és az abból születő frusztráltság és stressz elfeledtette azt velünk.

Ez az ősi titok nem más, mint az öngyógyítás hatalma, amiben lehet hinni és nem hinni, de amíg vannak példák az eredményességére, addig a kétkedők egy lépéssel elmaradnak azoktól, akik őszintén bíznak a módszerben. A Bach virágterápia eszközei, azaz a vadvirágok mind egy bizonyos kedélyállapothoz társíthatóak (magyarán, nem gyomorfájásra találjuk meg a vágyott csodaszert, hanem a görcsöket kiváltó érzelem, mondjuk a folytonos szorongás enyhítésére alkalmas virág-esszenciát kell keresnünk, ha a betegség fizikai tüneteinek az enyhítése a cél). Mielőtt a szer használatával elkezdődne a „kezelés”, ki kell választani a hozzánk illő növényt, ami lehetetlen anélkül, hogy szembe ne nézzünk saját magunkkal. A gyógyulás pedig minden esetben a „befelé tekintéssel” kezdődik el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük