Spiritualitás – a boldog és sikeres emberek titka

spiritualitás
Spiritualitás

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a boldogság olyan dolog, ami abszolút természetes –vagy van, vagy nincs-, és semmit nem kell tenni magának az állapotnak az eléréséért. Azok, akiktől nem áll távol a spiritualitás, nagyon is jól tudják, hogy a boldogság bizony „melóval” jár, és ha nem teszünk a saját lelki jólétünkért, ne várjuk, hogy magától pozitív legyen a közérzetünk. Szerencsére vannak bizonyos jólbevált praktikák, amelyeket nyugodtan elleshetünk azoktól, akik tudják a siker és a boldogság titkát. Azok, akik ezen irigylésre méltó rejtély birtokában vannak, egészen biztosan nem kerülik meg a rendszeres testmozgás témakörét.

Persze a heti szintű edzés fárasztó, és bizonyos áldozatot is követel az érintettektől, viszont maga a mozgás nemcsak az alakunknak és az egészségünknek tesz jót, de jókedvet is okoz. Mivel az edzés energetizál, a munkában is jóval produktívabbak lehetünk, arról nem is beszélve, hogy felfrissülve, fitten és üdén a jó ötletek és az inspiráció is könnyebben eltalálnak hozzánk. Bár manapság a multi-taskingnak nagy népszerűsége van, a szakemberek azt állítják, ha egyszerre egy dologra figyelünk, és nem osztjuk meg a fókuszpontok között a figyelmünket, nemcsak, hogy eredményesebbek leszünk, de az adott feladatokat is jóval gyorsabban oldjuk majd meg.

Ha tehát épp a laptopon dolgozunk, ne engedjük meg magunknak, hogy két projekt között ne böngésszük a Facebook-ot a telefonunkon, előbb fejezzük be, amit csinálunk. A boldog emberek kivétel nélkül, tudatosan vagy teljesen véletlenül, de rákoncentrálnak azokra a jelenségekre, amelyekért megéri hálásnak lenni. A hála érzete igazi boldogságmámorral ajándékoz meg minket, hiszen a kedvünk is jobb, ha tudatjuk magunkkal, mennyire szerencsések vagyunk a társunk, a családunk, az otthonunk vagy a munkánk miatt – a listát teljes mértékben mi alakítjuk. Egyszerű és nagyszerű trükk a rendszeres alvás kiaknázása is. A boldog emberek tudják, megfelelő minőségű pihenés nélkül akár az egész napjuk egy nyűgös, stresszes futam, így mindig ugyanabban az órában fekszenek és kelnek.

Próbáljuk ki ezt a valóban egyszerű tippet, és meglátjuk, az életvitelünk ilyetén megváltoztatásával jóval energikusabbak és sikeresebbek is leszünk, nemcsak a munkánkban, de a magánéletünkben is. Ugye ismerjük azt a mondást, hogy rend a lelke mindennek? Nos, ez különösen igaz a munkahelyi asztalunk tekintetében. Ha a környezetünk rendezett, tisztán látjuk az előttünk álló feladatokat, nem hagyjuk, hogy felesleges dolgok elvonják a figyelmünket- tehát ismételten pozitívan hatunk a produktivitásunkra. Annak pedig, aki produktívan tölti el a mindennapjait, a siker is előbb-utóbb kopogtat az ajtaján – a siker pedig egyenes út a boldogsághoz.