Természetgyógyászattal a cukorbetegség ellen

természetgyógyászat
Természetgyógyászat

Napjainkban megfigyelhető az a tendencia, hogy a modern kor emberei az innovatív gyógyászati megoldásokat félretolva keresik a régi ősök gyógyító módszereit. Igen, a természetgyógyászat egyre több lelkes személyt számlál a rajongótáborában, kortól és nemtől függetlenül. A természetgyógyászathoz bárki folyamodhat, hiszen a gyógynövények és a természet egyéb kincsei hathatós megoldásokat kínálnak azoknak, akiket migrén kínoz, vagy esetleg cukorbetegségtől szenvednek. Foglalkozzunk egy kicsit ez utóbbiak csoportjával, a diabétesztől szenvedőkkel. A cukorbetegség sajnos az egyik leggyakoribb betegség világszerte, hiszen milliókat érint.

Mi az oka a szóban forgó rendellenségnek? Nos, a kutatók egyetértenek abban, hogy a diabétesz kialakulhat genetikai rendellenesség következményeként, de az elhízás és a nem megfelelő, kalória- és szénhidrát dús étrend is nagyban hozzájárul a cukorbetegség kialakulásához. Három típusát különböztetjük meg, az 1-es, a 2-es, illetve a terhességi cukorbetegséget. A természetgyógyászat több hatásos gyógynövényt is ajánl a kellemetlen kór legyőzőséért és kordában tartásáért.

Az egyik ilyen növény már többezer év óta népszerű az emberiség körében. Kedves hölgyeim és uraim, a görögszénáról van szó, amelyről még a legszkeptikusabb modern orvosok is csak elismerően nyilatkoznak. A görögszéna étrendbe való beépítése csökkenti a vércukorszintet, főként azoknak, akik a cukorbetegség 2-es típusától szenvednek. Az indiai szeder szintén azok közé a „csodaszerek” közé tartozik, amelyekről köztudott, milyen remekül enyhítik a cukorbetegség tüneteit, hiszen a szóban forgó gyógynövény remekül szabályozza a vércukorszintet, de a szervezet vérkeringésének a javításában is alaposan kiveszi a részét. A természetgyógyászat kincsei között a keserűtök is nagyágyúnak számít, ugyanis antioxidáns-tartalmának köszönhetően a magas vércukorszintet is radikálisan lecsökkenti.

Sokan nem tudják, de az egyszerű háztartási fahéj is jó a tünetek kezelésére, emellett pedig jótékony hatást gyakorol a koleszterinszintre. Akár már napi 2 gramm fahéj is jótékonyan hat a szervezetre, ráadásul a markáns illatú és ízű termék könnyedén beilleszthető a legszigorúbb diétákba is. A diabétesszel küzdők jól tudják, mennyire fontos a megfelelő hidratáltság, amit a rendszeres vízfogyasztással lehet a legegyszerűbben elérni. Valóban, már unalomig hallhattuk azt, mennyi és milyen vizet fogyasszunk a nap folyamán, ám a szakembereknek tényleg igazuk van. A víz nemcsak a méreganyagok eltávolítását fokozza, de a vércukorszint stabilizálásban is segít, nem utolsó sorban pedig szép és puha bőrt eredményez.