Tökéletes nappali a Feng Shui szerint

Feng Shui
Feng Shui

A nappali helyes kialakítása fontosabb, mint gondolnánk. Abban az esetben, ha úgy döntött, elege van a megszokott, már-már unalmas dizájnból, itt az idő, hogy megragadja a lehetőséget és a kezébe vegye az irányítást. A lakberendezést persze bízhatjuk profi szakértőre is, de az igazság az, ha rendelkezünk a kellő affinitással, szépérzékkel és lelkesedéssel, jobb, ha mi végezzük el a feladatokat, hiszen ez esetben valóban azt a végeredmény kapjuk, ami a valódi személyiségünket fogja tükrözni. Az már senkinek nem meglepő, hogy a nappali mennyire fontos szerepet tölt be a mindennapok során: ebben a helyiségben jön össze ugyanis esténként a család apraja-nagyja, a nappaliban kapnak helyet az olyan kellemes programok megrendezése is, mint a közös tévénézés vagy társasozás, de a hozzánk érkező vendégeket is a ház e részében fogadjuk.

Éppen ezért nem mindegy, milyen a szóban forgó tér kialakítás és atmoszférája. Ha biztosra akarunk menni, mindenképpen a Feng Shui szerint rendezzük el a bútorokat és válasszuk ki a színeket, anyagokat. A Feng Shui többezer éves kínai hagyomány, melynek lényege az energia szabadon való áramoltatása a házunkban. A kínai mesterek szerint az energia mindenütt ott van körülöttünk, s ha bizonyos szabályokat betartva alakítjuk ki a családi fészek megjelenését, a szóban forgó pozitív erő rendszeres vendége lesz a házunknak, megajándékozva minket rengeteg jóval és örömmel.

Hogyan néz ki a Feng Shui szerint az ideális nappali? Nos, az első és talán a legfontosabb tényező, hogy a kintről belépő emberek ne azonnal ebbe a szobába toppanjanak be, hiszen ily módon akaratlanul is bejárási lehetőséget adunk az idegeneknek a magánéletünkbe. Tipp: ha nem áll módunkban külön kis előszobát kialakítani, használjuk a kreativitásunkat. A dizájner boltokban kapható csodaszép függönyök és paravánok nemcsak egyediek, de remekül megtörik a teret, ott, ahol kell. Ha elindulunk nappali bútort vásárolni, igyekezzünk kerülni az éles szögeket, hiszen azok negatív nyilakként árasztják a rossz erőt. Ehelyett inkább szavazzunk bizalmat az ovális, gömbölyded formáknak és íves végeknek.

A legtöbb nappali esetében a kanapé frekventált helyen van, de egyáltalán nem mindegy, hogy szembe vagy háttal a bejárati ajtónak. A Feng Shui hívői a szóban forgó elemet minden esetben szembe helyezik a bejárati ajtóhoz képest, lehetőleg az átellenes sarokban. A tendencia azt mutatja, sokan vannak, akik a nappalit kényszermegoldásból hálószobának is használják. Ennél nem is tehetnének rosszabbat! Így sajnos sem a teljes pihenést, sem az aktív cselekvést nem maxolhatjuk ki, a különféle típusú energiák összekeveredése miatt. Mi a helyzet a nappali színével? Nos, ez esetben hagyatkozzunk a belső hangra és az ízlés-világunkra is, de ha valóban biztosra akarunk menni, és a mindennapokban megtapasztalni a pozitív erőt, válasszunk kellemesen lágy, világos árnyalatokat a lakberendezés e szakaszában.